Michelle Obama a devenit cea mai admirată femeie în Statele Unite și a întrerupt cei 17 ani de “domnie” ai lui Hillary Clinton în acest clasament anual, potrivit unui sondaj publicat joi de compania Gallup, informează AFP.

În clasamentul echivalent masculin, Barack Obama a rămas pentru al 11-lea an consecutiv bărbatul cel mai admirat de către compatrioții lui. Președintele Donald Trump se află pentru al patrulea an pe poziția a doua.

Sondajul este realizat de compania Gallup în fiecare an începând din 1946, cu excepția anului 1976. Pentru sondajul din 2018, un număr de 1.025 de americani au fost consultați în perioada 3 – 12 decembrie.

Michelle Obama, care se află în prezent într-un turneu mondial de promovare a volumului ei de memorii, lansat în noiembrie, a primit 15% din totalul voturilor. Ea a devansat-o pe prezentatoarea TV americană Oprah Winfrey (5%), clasată pe locul al doilea. Hillary Clinton și actuala primă doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, împart poziția a treia cu 4% din voturi.

Hillary Clinton s-a clasat pe primul loc al acestui clasament de 22 de ori – inclusiv în ultimii 17 ani consecutivi.

În ceea ce privește secțiunea masculină a sondajului din acest an, Barack Obama a obținut 19% din voturi, devansându-l pe Donald Trump (13%) și, ex aequo, pe fostul președinte George W. Bush și papa Francisc, care au obținut fiecare 2% din totalul voturilor exprimate. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/michelle-obama-a-devenit-cea-mai-admirata-femeie-in-statele-unite-depasind-o-pe-hillary-clinton-52612.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/michelle-obama-a-devenit-cea-mai-admirata-femeie-in-statele-unite-depasind-o-pe-hillary-clinton-52612-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv