Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi seară, că a transmis președintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a trimis și solicitarea pentru numirea Adinei Florea la șefia DNA.

„Am transmis cate presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a procurorului general. Am transmis catre presedintele Romaniei si urmatoarele solicitaril de numire in functiile conducere: 1. Elena Giorgiana Hosu – procuror sef adjunct DIICOT; 2. Antonia-Eleonora Constantin – procuror sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 3. Iuliana Nedelcu – procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 4.Florena-Esther Sterschi – procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ; 5. Adina Florea – procuror sef al DNA! Exprimam si speranta faptului ca presedintele va reciti atat art. 132 din Constitutie cat si Decizia CCR nr 358/ 2018”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Demersul vine după ce Toader a anunțat, joi dimineață, că îi va transmite președintelui Klaus Iohannis documentele referitoare la revocarea lui Lazăr și la numirea celor cinci procurori.

Întrebat ce va face dacă șeful statului îi va respinge din nou solicitările, ministrul Justiției a precizat: “Vom vedea la momentul respectiv pentru ca președintele a făcut cum de regulă face, întâi dă răspunsuri și apoi spune să mă documentez. A făcut această declarație înainte de a cunoaște demersul la instanța de contencios administrativ, este posibil ca președintele să se fie edificat între timp”.

Câteva ore mai târziu, Augustin Lazăr a reacționat, prin intermediul unui comunicat de presă. Procurorul general a spus că solicitarea de revocare anunțată de Tudorel Toader ignoră legea, recomandările instituțiilor europene și are un conținut strict politic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tudorel-toader-anunta-ca-a-trimis-presedintelui-cererea-de-revocare-a-procurorului-general-52610.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tudorel-toader-anunta-ca-a-trimis-presedintelui-cererea-de-revocare-a-procurorului-general-52610-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv