Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind reforma în domeniul sănătății, în sensul stabilirii posibilității ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani, informează Administrația Prezidențială.

Proiectul pentru promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a fost adoptat pe 28 noiembrie de către Camera Deputaților, for decizional.

Au fost exprimate 168 de voturi „pentru”, 36 împotrivă, 42 de abțineri și un deputat nu a votat.

Proiectul prevede modificarea articolului 185 din Legea menționată astfel: „(13) Medicii, indiferent de sex, care împlinesc vârsta de 67 de ani după dobândirea funcției de conducere și care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcția de șef de secție, șef de laborator ori șef de serviciu medical, vor fi pensionați conform legii. Medicii în vârstă de 67 de ani nu pot participa la concurs și nu pot fi numiți în niciuna dintre funcțiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau de șef de secție, șef de laborator ori șef de serviciu medical.”

Totodată, inițiativa a modificat și articolul 391, alineatul (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății: „Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puțin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare”.

Pe 10 octombrie, Senatul a adoptat, ca prim for sesizat inițiativa legislativă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/medicii-se-pot-pensiona-la-cerere-la-varsta-de-67-de-ani-52609.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/medicii-se-pot-pensiona-la-cerere-la-varsta-de-67-de-ani-52609-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv