Mai mulți americani și englezi petrec Crăciunul la Bâlea Lac, în județul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine, unde temperaturile maxime nu trec de minus zece grade. Turiștii dorm în camerele de gheață și au parte de o cină servită pe platouri confecționate tot din gheață.

Reprezentantul Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, Andrei Todăraș, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că cina de Crăciun le este servită turiștilor veniți din SUA și Marea Britanie, pe platouri de gheață, iar scaunele și mesele sunt tot din gheață.

„Avem un Ice Dinner servit pe platouri de gheață în restaurantul nostru de gheață, Ferdinand I, unde avem scaune de gheață și mese din gheață, din Lacul Bâlea. Turiștii pe care îi avem de Crăciun la Hotelul de Gheață sunt englezi și americani, care sutn foarte deschiși la astfel de idei”, a spus Todăraș.

Hotelul construit în întregime din gheață va fi ocupat și de Revelion. Camerele s-au vândut încă din vară pentru grupuri care vor veni din Anglia.

„Este totul plin. De revelion e totul vândut din vară. Mare parte sunt tot englezi. Turiștii primesc de Crăciun bucate din bucătăria internațională. Sunt două meniuri: unul vegetarian și unul cu carne”, a mai spus Todăraș.

Potrivit acestuia, meniul în restarantul Ferdinand I costă 250 de lei, iar pentru o cameră de două persoane în hotelul construit din gheață, turiștii plătesc 100 de euro.

La Hotelul de la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfăgărășanul fiind închis traficului rutier până la vară.

Temperaturile maxime la Bâlea Lac nu trec de minus zece grade în această perioadă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/americani-si-englezi-turistii-care-au-ocupat-hotelul-de-gheata-de-la-balea-lac-de-craciun-52587.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/americani-si-englezi-turistii-care-au-ocupat-hotelul-de-gheata-de-la-balea-lac-de-craciun-52587-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv