Un val canicular va afecta cea mai mare parte a Australiei în perioada Crăciunului, meteorologii estimând că temperaturile vor urca până la 47 de grade în unele zone, cu până la 12 grade peste temperatura medie a lunii decembrie, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Alerte de caniculă și incendii de vegetație au fost emise de autorități pentru statele Australia de Vest, Australia de Sud, Victoria și Tasmania.

Meteorologii estimează că temperatura record de 47 de grade se va înregistra chiar de Crăciun în orașul Fitzroy Crossing din regiunea Kimberley, Australia de Vest.

La Adelaide, capitala statului Australia de Sud, se estimează că temperatura maximă va urca până la 41 de grade în această săptămână.

Doar în zona de coastă din nord-estul Australiei (statul Queensland) se înregistrează temperaturi sub medie pentru luna aceasta.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/australia-va-fi-afectata-de-canicula-de-craciun-cu-temperaturi-de-pana-la-47-de-grade-in-unele-zone-52568.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/australia-va-fi-afectata-de-canicula-de-craciun-cu-temperaturi-de-pana-la-47-de-grade-in-unele-zone-52568-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv