Cel puțin 222 de persoane au murit și peste 843 au fost rănite după ce un val tsunami a lovit zona de coastă a Indoneziei, în zona strâmtorii Sunda, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC.

Cel puțin 28 de persoane sunt considerate dispărute.

Președintele indonezian Joko Widodo a făcut o declarație televizată, prin care a făcut apel la calm.

„Sincere condoleanțe pentru victmele din provinciile Serang, Pandeglang și Banten. Le doresc supraviețuitorilor să fie răbdători”, a declarat președintele.

Agenția de Gestionare a Dezastrelor din Indonezia și-a cerut scuze pentru confuzia creată, deoarece nu a emis o avertizare de tsunami în urma erupției vulcanice și le-a transmis locuitorilor să nu se panicheze. Purtătorul de cuvânt al Agenției, Sutopo Purwo Nugroho, a transmis că s-a creat o confuzie din cauza faptului că nu a fost înregistrat un cutremur.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/indonezia-cel-putin-222-de-persoane-au-murit-in-urma-unui-tsunami-52555.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/indonezia-cel-putin-222-de-persoane-au-murit-in-urma-unui-tsunami-52555-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv