Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că nu se aștepta la atâta violență verbală și ca președintele Klaus Iohannis să recurgă la jigniri, mai ales în condițiile în care premierul este o femeie.

“Mărturisesc că nu a fost ușor să auzi lucruri pe care nu le știai despre tine, nu a fost ușor să suporți atacurile la persoană, o plângere pentru înaltă trădare. Am demonstrat că binele învinge răul. Am demonstrat acest lucru, nu singură, am avut alături partidul și colegii din Guvernul României. Personal nu am avut un astfel de moment (în care să fi fost amenințată -n.r.), dar nu mi-a plăcut ceea ce am văzut. Cred că ar trebui să dăm dovadă de mai multă maturitate. Au existat întotdeauna ambiții politice, dar anul acesta au depășit limitele. Acum s-a schimbat modul de abordare, vedem violența verbală, chiar și fizică, iar acest lucru nu este normal. Democrația nu presupune acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Premierul l-a criticat pe președinte pentru maniera în care i s-a adresat.

“A vorbit foarte urât despre o persoană. Cred că acest lucru nu caracterizează poporul român. Nu mă așteptam din partea președintelui României să jignească premierul României, mai ales că e o femeie. (…) Nu poți să vorbești despre o femeie că se îmbracă într-un anumit fel, că se machiază într-un anumit fel și să faci din asta cauza unor atacuri. Nu trebuie să mai avem politicieni robot, oameni care nu empatizează, care nu simt simpatie pentru oameni, oamenii care nu iubesc oamenii. Poate am făcut greșeli. Mi le-am însușit. Binențeles că venind dintr-un alt mediu starea mea de emoție, am greșit. Nu este important când greșești în exprimare, important este când greșești față de oameni”, a completat Viorica Dăncilă.

Anterior, Viorica Dăncilă s-a declarat jignită de ieșirile publice ale președintelui Klaus Iohannis la adresa sa, spunând că acestea nu ar trebui să existe la adresa niciunei femei. Întrebată ce a jignit-o, premierul a spus că expresiile “femeia aceasta” și “nu știe funcționarea statului”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dancila-nu-ma-asteptam-ca-presedintele-sa-jigneasca-premierul-mai-ales-ca-e-o-femeie-52561.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dancila-nu-ma-asteptam-ca-presedintele-sa-jigneasca-premierul-mai-ales-ca-e-o-femeie-52561-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv