În ajunul Crăciunului și în primele zile de sărbătoare, meteorologii anunță temperaturi apropiate de normalul perioadei, cu precipitații slabe cantitativ și vânt moderat. În zonele montane, se va depune un strat nou de zăpadă în timp ce în Lunca Dunării sunt anunțate temperaturi de până la 10 grade.

În Ajunul Crăciunului, sunt anunțate precipitații în majoritatea zonelor din țară și temperaturi care vor varia între -4 și 10 grade Celsius.

Vor fi semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare cu precădere în vest, nord și centru, iar în restul teritoriului se vor înregistra ploi slab cantitativ și intensificări ale vântului.

“Mâine (luni -n.r.) o să fie mai înnorat, o să avem precipitații în toate regiunile, chiar punctiform, mai însemnate cantitativ în vest, centru și în nord. Dacă în zona montană va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. În schimb, în noaptea de Ajun, precipitațiile se vor diminua și restrânge, vor mai fi precipitații mixte în sud și sud-est sub formă de ninsoare în rest. Mâine (luni -n.r.) vântul se va intensifica la munte, unde așteptăm rafale de 65-80 km/h, iar în zona înaltă chiar și peste 90-100 km/h îndeosebi în zona Carpaților Meridionali. Din a doua parte a zilei, intensificări în jurul a 50-55km/h vor apărea și în sud-estul, estul, centrul țării. Mâine (luni-n.r.) maximele vor scădea în nord și centru, se vor apropia de cele normale, iar în rest vor rămâne mai ridicate în general întrre 0 și 10 grade“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Față de prima zi a săptămânii, pe perioada Crăciunului se va înregistra o ușoară scădere a temperaturilor, precipitațiile se vor restrânge, iar în partea de sud și sud-est își va face apariția soarele.

“Prima zi de Crăciun o să aducă o răcire a vremii, maxime apropiate de normal între -4 și 4 grade la nivelul întregii țări, în sud și sud-est un cer variabil, doar în primele ore ale zilei pot să fie înnorări și posibil izolat precipitații mixte, în rest un cer mai mult noros și pe arii restrânse ninsori slabe în nord, nord-est și centru inclusiv în zonele montane. Același tablou se menține și pentru a doua zi de Crăciun, în vest, centru, nord-est, nori persistenți, precipitații sub formă de ninsoare, dar slabe cantitativ în schimb în partea de sud și sud-est a țării se mai vede și soarele din când în când, iar maxime tot apropiate de nomalul perioadei în general între -3 și 5 grade Celsius”, a precizat Mihai Timu, meteorolog de serviciu.

Turiștii care își vor petrece sărbătorile de Crăciun în stațiunile montane se vor bucura de un strat nou de zăpadă. În schimb, în Lunca Dunării, meteorologii anunță temperaturi de până la 10 grade Celsius.

“La munte doar mâine va mai ninge, apoi vor fi precipitații slabe. În prima și a doua zi de Crăciun, cel puțin în zona de munte, va fi un decor de iarnă dacă nu și în Transilvania și Moldova unde mai avem un strat de zăpadă care nu se va topi. Mai cald o să fie în sud unde se arată soarele, 4-5-6 grade în prima și a doua zi de Crăciun, mâine s-ar putea să fie chiar 9-10 grade în Lunca Dunării, iar în Transilvania, Maramureș, Moldova temperaturile vor fi ușor negative -3, -2 grade Celsius”, a declarat Mihai Timu, meteorolog în cadrul ANM.

În București, prima zi a săptămânii aduce precipitații slab cantitativ sub formă de ploaie care vor înceta pe parcursul zilelor de Crăciun pentru a lăsa loc unui cer variabil.

“Luni în Capitală va ploua și o să fie simțit un vânt moderat, vor fi temperaturi de 5,6 grade Celsius iar în prima și a doua zi de Crăciun un cer variabil, înnorări trecătoare, se vede soarele și maxime normale, 3-4-5 grade Celsius”, informează ANM.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/craciun-cu-ninsori-slabe-strat-nou-de-zapada-doar-la-munte-temperaturi-de-10-grade-in-lunca-dunarii-52565.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/craciun-cu-ninsori-slabe-strat-nou-de-zapada-doar-la-munte-temperaturi-de-10-grade-in-lunca-dunarii-52565-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv