Papa Francisc a declarat vineri că nimeni din Biserica Catolică nu va putea evita pedeapsa dacă va fi găsit vinovat că a abuzat sexual minori, informează DPA.

“Să fie clar că, în fața acestor monstruozități, Biserica nu va precupeți niciun efort de a face tot ce este necesar pentru a aduce în fața justiției pe oricine a comis astfel de infracțiuni”, a avertizat Francisc într-o cuvântare tradițională înaintea Crăciunului adresată ierarhiei Vaticanului.

“Pentru cei care abuzează minori aș spune asta: convertiți-vă și lăsați-vă în mâinile justiției omenești, apoi pregătiți-vă pentru justiția divină”, a adăugat pontiful.

“Biserica nu va căuta niciodată să tacă sau să nu ia în serios vreun caz”, a spus el. Cazurile de neglijență sau de acoperire a unor abuzuri sexuale comise asupra minorilor “nu trebuie să se mai întâmple niciodată”, a subliniat Papa.

Avertizarea a fost lansată în contextul în care una dintre figurile importante ale Bisericii Catolice, Cardinalul George Pell, se confruntă cu acuzații grave de abuzuri sexuale asupra minorilor în Australia.

Pell a fost până anul trecut șeful Secretariatului economiei, o poziție care l-a făcut neoficial al treilea responsabil ca importanță din cadrul Vaticanului.

Cardinalul australian este cel mai înalt reprezentat al Bisericii Catolice judecat pentru comiterea unor agresiuni sexuale. În prezent, el a renunțat pe moment la funcția sa pentru a-și pregăti apărarea.

În februarie, atunci când Vaticanul va găzdui un summit mondial al episcopilor pe tema abuzurilor sexuale asupra minorilor, “Biserica își va reafirma hotărârea fermă
de a urmări fără încetare o cale de purificare”, a mai indicat Francisc

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/papa-francisc-nimeni-nu-va-putea-evita-pedeapsa-daca-va-fi-gasit-vinovat-ca-a-abuzat-sexual-minori-52547.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/papa-francisc-nimeni-nu-va-putea-evita-pedeapsa-daca-va-fi-gasit-vinovat-ca-a-abuzat-sexual-minori-52547-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv