Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a discutat joi după-amiază cu președintele SUA, Donald Trump, despre decizia de retragere a trupelor americane din Siria și despre modalitățile de contracarare a “agresiunii iraniene”.

Cei doi lideri “au discutat modalități de continuare a cooperării între Israel și Statele Unite pentru contracararea agresiunii iraniene”, a transmis Biroul premierului Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Times of Israel. Discuția telefonică a avut loc în contextul deciziei lui Donald Trump de retragere a trupelor americane din Siria.

Anterior, Benjamin Netanyahu a atras atenția că Israelul va intensifica activitățile militare în Siria, pentru contracararea influenței Iranului. “Vom continua acțiunile agresive împotriva eforturilor Iranului de consolidare a poziției în Siria”, a spus Netanyahu.

Israelul va analiza efectele deciziei Administrației Donald Trump de retragere a trupelor din Siria și va lua măsuri suplimentare de securitate, a anunțat miercuri seară Benjamin Netanyahu, citat de site-ul Ynetnews.com. “Am vorbit în urmă cu câteva zile cu președintele SUA, Donald Trump, iar ieri cu secretarul de Stat american, Michael Pompeo. Mi s-a spus că Administrația SUA intenționează retragerea trupelor americane din Siria”, a declarat Benjamin Netanyahu. “Mi-au transmis clar că au alte modalități pentru exercitarea de influență în Siria. Noi vom studia calendarul, modul în care va fi făcut acest lucru și, desigur, implicațiile pentru noi. În orice caz, ne vom asigura că menținem securitatea Israelului și că ne protejăm”, a precizat Netanyahu.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, pregătește retragerea “totală” și “rapidă” a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităților implicate în operațiunile contra rețelei teroriste Stat Islamic, au anunțat miercuri surse citate de CNN. Decizia a fost luată direct de președintele Donald Trump, au declarat sursele citate.

Este vorba de o schimbare semnificativă a politicii Statelor Unite față de Siria. Donald Trump a confirmat hotărârea prin Twitter: “Am învins rețeaua teroristă Stat Islamic în Siria, iar acesta este singurul motiv pentru care eu cred că este necesară prezența în această țară în mandatul meu de președinte”.

Miercuri seară, Președinția Statelor Unite a anunțat începerea retragerii trupelor americane din Siria. Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulți fiind implicați în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva rețelei teroriste Stat Islamic.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/donald-trump-si-benjamin-netanyahu-au-discutat-despre-modalitati-de-contracarare-a-iranului-52538.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/donald-trump-si-benjamin-netanyahu-au-discutat-despre-modalitati-de-contracarare-a-iranului-52538-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv