Un cutremur de 5,9 pe Richter s-a produs vineri în Noua Britanie, cea mai mare insulă din Arhipelagul Bismarck, aparținând statului Papua Noua Guinee, fără să fie declarate deocamdată victime sau declanșată alerta de tsunami, relatează EFE.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică în întrega lume, a localizat epicentrul la o adâncime 10 kilometri, potrivit datelor preliminare.

Kokopo, capitala provinciei Noua Britanie de Est, cu o populație de 20.000 de locuitori, se află la 129 de kilometri de epicentru.

La 26 februarie anul acesta, un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a provocat moartea a circa o sută de persoane și peste jumătate de milion de sinistrați în zona montană Southern Highlands din Papua Noua Guinee.

La 26 martie, un alt seism de 6,6 grade s-a produs în Noua Britanie, principala insulă din arhipelagul Bismark, fără să se înregistreze victime sau să fie declarată alertă de tsunami.

Cutremurele se produc frecvent în Papua Noua Guinee, situată pe “centura de foc a Pacificului”, joncțiune a mai multor plăci tectonice.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/cutremur-de-5-9-pe-richter-in-urma-cu-putin-timp-52545.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/cutremur-de-5-9-pe-richter-in-urma-cu-putin-timp-52545-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv