Avocatul Elenei Udrea și Alinei Bica le-a cerut formal autorităților din Costa Rica eliberarea acestora, în contextul în care Înalta Curte de Casație și Justiție din România a suspendat executarea pedepselor, astfel că procurorii din San Jose așteaptă notificări din partea Bucureștiului.

Avocatul Elenei Udrea și Alinei Bica a depus vineri o cerere de eliberare la Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia orașului San Jose, informează site-ul de știri AmeliaRueda.com.

În acest context, Biroul pentru Evaluare Tehnică și Relații Internaționale (OATRI) din cadrul Ministerului Public din Costa Rica a transmis vineri că Elena Udrea și Alina Bica sunt în continuare în arest preventiv și că, până în momentul difuzării acestei știri, România nu a anulat solicitarea de extrădare. “Instituția se va consulta cu autoritățile din Românía pentru a clarifica informațiile despre acest caz”, a transmis OATRI.

Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia orașului San Jose, a decis pe 3 decembrie admiterea cererii procurorilor de menținere în detenție preventivă a Elenei Udrea și a Alinei Bica până la finalizarea procedurii de extrădare, informează site-ul de știri AmeliaRueda.com. Înaintea deciziei, Ministerul Public din Costa Rica anunța că a cerut prelungirea detenției preventive până la “finalizarea procedurii de extrădare solicitată de România”.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/avocatul-elenei-udrea-alinei-bica-cere-eliberarea-autoritatile-din-costa-rica-cer-informatii-52539.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/avocatul-elenei-udrea-alinei-bica-cere-eliberarea-autoritatile-din-costa-rica-cer-informatii-52539-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv