Un copil de 5 ani a fost internat cu simptome de rabie umană în capitala dominicană, Santo Domingo, în același centru în care un alt minor a decedat săptămâna trecută din cauza acestei boli, relatează vineri surse medicale, citate de EFE.

Copilul fusese mușcat de un câine, în data de 19 noiembrie, la Pedernales, în sud-vestul Republicii Dominicane.

După zece zile, el a fost supus unei scheme de vaccinare antirabie, primind patru doze, potrivit raportului Spitalului Robert Read Cabral, din Santo Domingo, unde fusese spitalizat.

Totuși, după trei zile, copilul a prezentat febră, halucinații, hidrofobie și aerofobie, potrivit informațiilor spitalului.

Medicii au prelevat mostre de la minor pentru a le trimite laboratorului național.

Vinerea trecută, minorul în vârstă de 6 ani a decedat de simptome de rabie umană la spital.

Copilul a fost adus din Pedernales, după ce fusese mușcat în urmă cu șapte luni de un câine, ridicând la trei numărul deceselor din cauza acestei boli.

Potrivit Ministerului Sănătății dominican, între august și septembrie anul acesta, la Pedernales s-a efectuat o sesiune de o zi de vaccinare a câinilor și pisicilor în care au fost imunizate 4.708 de animale, la o populație estimată la 5.000, cu o acoperire de 94,16 %.

Rabia, sau turbarea, este o boală infecțioasă acută din grupul zooantroponozelor provocată de virusuri care se transmit omului de la animalele bolnave, prin mușcături ori prin salivarea tegumentelor lezate, caracterizată clinic prin afectarea sistemului nervos central și cu sfârșit letal.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/al-doilea-minor-spitalizat-dupa-decesul-unui-copil-infectat-cu-rabie-umana-52542.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/al-doilea-minor-spitalizat-dupa-decesul-unui-copil-infectat-cu-rabie-umana-52542-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv