Președintele rus Vladimir Putin a afirmat joi că acuzațiile occidentale de spionaj ce vizează Rusia, îndeosebi otrăvirea în Marea Britanie a fostului agent dublu Serghei Skripal, sunt pretexte pentru ”a frâna dezvoltarea” țării, relatează AFP.

”Dacă nu ar fi existat Skripal, ei și-ar fi imaginat altceva. Obiectivul este simplu: să frâneze dezvoltarea Rusiei, considerată drept un posibil concurent”, a afirmat Putin în conferința se de presă anuală, ca răspuns la o întrebare referitoare la aceste scandaluri.

Putin a criticat de asemenea recenta inculpare a rusoaicei Maria Butina în SUA, unde este acuzată de ”complot” în vederea ”promovării intereselor Rusiei”, ea pledând ”vinovată”.

”Nu înțeleg ce ar putea mărturisi ea ținând cont de faptul că nu îndeplinea nici un fel de misiune a guvernului”, a declarat Putin. ”Nu înțeleg de ce au închis-o. Nu există nici o bază”, a continuat el.

În opinia lui Putin, sancțiunile economice impuse Rusiei de către Occident sunt rezultatul influenței crescânde a Rusiei în lume. ”Acest fapt are legătură cu creșterea puterii Rusiei”, a mai spus el.

Liderul rus, care a evocat îndeosebi progresele din sectorul agricol rus, este de părere că sancțiunile au fost într-un oarecare sens pozitive. ”Economia noastră s-a adaptat la limitările din exterior”, a afirmat Putin.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/vladimir-putin-considera-ca-acuzatiile-occidentale-de-spionaj-vizeaza-sa-franeze-dezvoltarea-rusiei-52532.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/vladimir-putin-considera-ca-acuzatiile-occidentale-de-spionaj-vizeaza-sa-franeze-dezvoltarea-rusiei-52532-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv