Ministerul de Interne va recepționa, vineri, 19 autospeciale de intervenție și salvare – autoscări, care pot acționa până la 42 de metri înălțime, acestea având o valoare de 51 milioane lei, din fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

„Cele 19 autoscări sunt incluse în proiectul „Concept modern integrat pentru managementul situațiilor de urgență – VIZIUNE 2020 – ”, depus de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și avizat din punct de vedere al eligibilității activităților în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) de către Ministerul Fondurilor Europene”, se arată într-un comunicat al MAI.

Cele 19 autospeciale au fost cumpărate cu suma de peste 51 de milioane de lei, bani din fonduri europene, și vor fi folosite de pompieri.

Potrivit reprezentanților MAI, autoscările au o capacitate de urcare de până la 42 de metri (peste un bloc cu zece etaje).

„Proiectul „VIZIUNE 2020 – ” se înscrie în Prioritățile Strategice privind dezvoltarea capabilităților terestre și maritime necesare asigurării răspunsului în situații de urgență în România, document aprobat de către ministrul afacerilor interne, Carmen Dan”, mai transmite MAI.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/pompierii-vor-avea-19-autospeciale-cu-scari-ce-se-pot-ridica-la-42-de-metri-52535.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/pompierii-vor-avea-19-autospeciale-cu-scari-ce-se-pot-ridica-la-42-de-metri-52535-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv