Flota militară rusă a Mării Negre a elaborat un plan de reacție la crize, ca efect al incidentului naval produs în noiembrie în Marea Azov, anunță armata rusă, citată de agenția Tass.

“A fost elaborat un plan de acțiune al Flotei ruse a Mării Negre pentru a răsopunde la situații de criză, scopul fiind apărarea frontierei de stat în Crimeea. Planul a fost adoptat cu aportul Serviciului Federal de Securitate (FSB) și al regiunii Krasnodar”, a declarat joi Timur Riazanov, un comandant militar regional.

După incidentul din Marea Azov, Rusia a trimis o corvetă echipată cu rachete de croazieră Kalibr în baza navală de la Sevastopol, în provincia Crimeea, anexată de la Ucraina în anul 2014. Anterior, Statele Unite au decis să trimită o navă militară în Marea Neagră. Statele Unite au efectuat și un zbor “extraordinar” deasupra Ucrainei, în cadrul Acordului “Ceruri deschise”, pentru reafirmarea angajamentului față de această țară după incidentul militar ruso-ucrainean din Marea Neagră. “Atacul neprovocat al Rusiei asupra navelor ucrainene în Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră reprezintă o escaladare periculoasă a seriei de acțiuni din ce în ce mai provocatoare și amenințătoare”, a anunțat Departamentul american al Apărării. “Statele Unite vor o relație mai bună cu Rusia, dar acest lucru nu se poate întâmpla atât timp cât continuă acțiunile ilegale și destabilizatoare în Ucraina și în alte zone”, a subliniat Pentagonul.

Instanțe judiciare din Crimeea au decis plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturați de Rusia în incidentul naval produs în Marea Azov. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susține că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol și Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somațiile. Ambarcațiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le și arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Ucraina a denunțat o “agresiune” a Rusiei și a instituit Legea marțială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană și NATO au criticat Rusia și au cerut măsuri pentru detensionarea situației.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/flota-rusa-a-marii-negre-a-elaborat-un-plan-de-reactie-la-crize-52537.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/flota-rusa-a-marii-negre-a-elaborat-un-plan-de-reactie-la-crize-52537-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv