“Taxa pe lăcomie” și celelalte măsuri fiscale vor fi adoptate vineri, în ședința de Guvern, a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea.

“Se pare că mâine vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înțeles de câteva reglaje în ceea ce privește formulările, iar în rest prevederile rămân aceleași. Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de pensii. Au rămas să discute în Guvern diseară și de dimineață prin care fondurile de pensii să funcționeze în continuare și să aibă posibilitatea oamenii să investească acei bani, iar în același timp să nu se pună problema funcționării acestui pilon de pensii”, a declarat Liviu Dragnea.

Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ pe ordonanța de urgență care conținea măsurile fiscale anunțate de Eugen Teodorovici, inclusiv “taxa pe lăcomie”, a confirmat joi, pentru MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, membru al CES.

Guvernul a prezentat marți un proiect de ordonanță de urgență are cuprinde o serie de măsuri fiscale, printre care scăderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum și posibilitatea de a lăsa contributorii să-și retragă banii anticipat.

Alte măsuri privesc introducerea “taxei pe lăcomie”, aplicată băncilor, la valoarea activelor, și calculată în funcție de nivelul ROBOR., plafonarea prețului gazelor, controlul prețurilor și pe piața de electricitate, impozit de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice, taxe impuse organizatorilor de jocuri de noroc, extindeea taxării inverse pentru anumite categorii de operațiuni cu bunuri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dragnea-anunta-ca-maine-va-fi-adoptata-oug-cu-masuri-fiscale-printre-care-taxa-pe-lacomie-52534.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dragnea-anunta-ca-maine-va-fi-adoptata-oug-cu-masuri-fiscale-printre-care-taxa-pe-lacomie-52534-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv