Razhden Shulaya, șeful unei organizații mafiote cu membri originari din fosta URSS, a fost condamnat miercuri la 45 de ani de închisoare, a anunțat un procuror federal din Manhattan, la New York, relatează AFP.

Organizația condusă de Razhden Shulaya, Shulaya Enterprise, făcea parte din confreria criminală “Vory v Zakone”, literal “hoți în lege”, o organizație ultra-ierarhizată, moștenită din epoca sovietică, din rândul căreia mai mulți membri au fost condamnați recent în Franța.

Activă în cartierul Brooklyn, Shulaya Enterprise avea numeroase activități ilicite potrivit justiției americane: jocuri de noroc, uzurpare de identitate, fraude cu cărți de credit, extorcări, spălare de bani, dare de mită și administrarea de bordeluri.

Razhden Shulaya, de 41 de ani, originar din Sankt Petersburg, superviza și participa direct la numeroase acte de extorcare sau de violență, fapt de care era mândru, potrivit mărturiilor depuse în timpul procesului.

Fotografii prezentate la proces arată cum l-a atacat brutal pe unul dintre locotenenții săi căzut în dizgrație.

“Shulaya, ‘hoț în lege’, este un hoț confirmat și a fost pe bună dreptate condamnat la o pedeapsă grea”, a declarat procurorul federal din Manhattan, Geoffrey Berman, într-un comunicat făcut public după pronunțarea sentinței.

Shulaya Enterprise, dintre membrii căreia nu mai puțin de 34 au fost ridicați de poliția din New York în 2017, a păstrat legăturile cu țările de origine ale membrilor, precum Georgia, Ucraina sau Rusia. Ei mergeau în aceste țări cu regularitate, aveau asociați și trimiteau bani, potrivit procurorului.

La New York, Shulaya era activă în special în Brighton Beach, un cartier din Brooklyn cu o numeroasă populație rusofonă. Însă rețeaua sa avea activități și în Pennsylvania, în Nevada și în alte țări.

Razhden Shulaya a fost găsit vinovat în iunie de extorcare și de alte patru capete de acuzare.

În septembrie, cel care a fost identificat drept principalul său locotenent, campionul de box georgian Advantil Khurtsidze, supranumit uneori și “mini Mike Tyson”, a fost găsit vinovat de două capete de acuzare la proces, fiind condamnat la 10 ani de închisoare de justiția americană.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/45-de-ani-de-inchisoare-pentru-seful-unei-organizatii-mafiote-din-fosta-urss-52529.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/45-de-ani-de-inchisoare-pentru-seful-unei-organizatii-mafiote-din-fosta-urss-52529-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv