Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunțat miercuri că militanții Statului Islamic au executat aproximativ 700 de prizonieri în aproape două luni în estul Siriei, relatează Reuters.

Grupul de monitorizare a războiului din Siria a transmis că prizonierii se aflau printre cei 1.350 de civili și luptători pe care Statul Islamic deținea pe teritoriul din apropierea frontierei irakiene.

Islamiștii controlează o zonă din teritoriul situat la est de râul Eufrat, în jurul orașului sirian Hajin, care au intrat în această lună sub controlul forțelor sprijinite de SUA.

Forțele democrate siriene (SDF), conduse de miliția kurdă YPG, s-au luptat cu Statul Islamic timp de câteva luni, cu ajutorul forțelor aeriene americane și a forțelor speciale.

Șeful comandantului SDF, Mazloum Kobani, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că cel puțin 5. 000 de luptători IS au rămas în enclavă, inclusiv mulți străini care par a fi pregătiți să lupte până la moarte.

Califatul auto-proclamat al Statului Islamic s-a năruit după mai multe ofensive în Irak și Siria, deși luptătorii săi operează încă în regiunea de deșert de la frontieră și în zona de munte.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/statul-islamic-a-executat-aproximativ-700-de-prizonieri-in-estul-siriei-52514.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/statul-islamic-a-executat-aproximativ-700-de-prizonieri-in-estul-siriei-52514-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv