Companiile din structura indicelui principal BET înregistrează la ora 12:00 o valoare de piață de circa 65 miliarde de lei, în scădere cu 6 miliarde de lei față de închiderea de marți seară, ceea ce înseamnă că doar în două ore de tranzacționare de astăzi, respectiv de la deschiderea bursei de la ora 10:00, acestea au pierdut 8,6% din capitalizare, potrivit calculelor ZF pe baza BVB.

Declinul este determinat integral de factori interni în contextul în care taxele anunțat marți seară de ministrul finanțelor lovesc puternic în cele mai reprezentative sectoare de la bursa românească, respectiv bancar și energie. Totodată o lovitură în plus o încasează și Pilonul II de pensii private, cel mai important investitori instituțional de la bursă.

Indicele principal BET înregistrează o prăbușire de 8,6% și practic a pierdut tot progresul înregistrat de la începutul anului 2018.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/marile-companii-listate-au-pierdut-6-miliarde-de-lei-din-valoarea-de-piata-in-doar-cateva-ore-52513.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/marile-companii-listate-au-pierdut-6-miliarde-de-lei-din-valoarea-de-piata-in-doar-cateva-ore-52513-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv