Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri noapte, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocații condamnaților au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, urmând să fie puși în libertate Rudel Obreja, Constantin Niță și Dan Șova.

În aceste dosare, avocații au formulat contestații în anulare după decizia Curții Constituționale privind componența completurilor de 5 judecători, iar magistrații Completului 2 de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, miercuri seară, ca, până la soluționarea definitivă a contestației în anulare, condamnații să fie puși în libertate, prin suspendarea executării.

Dan Șova era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, Rudel Obreja era condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, iar Constantin Niță era condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul în care e acuzat că ar fi primit bani de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererile de suspendare a pedepselor în cazul celor trei până la soluționarea definitivă a contestațiilor în anulare.

Deciziile sunt executorii și definitive, motiv pentru care condamnații vor ieși din penitenciare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/instanta-suprema-decide-ca-dan-sova-rudel-obreja-si-constantin-nita-sa-fie-pusi-in-libertate-52524.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/instanta-suprema-decide-ca-dan-sova-rudel-obreja-si-constantin-nita-sa-fie-pusi-in-libertate-52524-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv