Organizația teroristă Al-Qaida în Mali a anunțat, miercuri, suspendarea negocierilor pentru eliberarea a cinci ostatici, inclusiv a românului răpit în anul 2015 în Burkina Faso.

Alianța teroristă Nusrat al-Islam wal-Muslimin – considerată drept filiala din Mali a rețelei teroriste Al-Qaida – a difuzat miercuri un comunicat în care anunță numele celor cinci ostatici pe care îi deține, avertizând că negocierile pentru eliberarea captivilor au fost suspendate.

Cei cinci ostatici sunt Iulian G. (România), Jocelyn E. (Australia), Béatrice S. (Elveția), Gloria Cecilia N.A. (Columbia) și Sophie P. (Franța), informează agențiile de presă Al-Akhbar și EFE.

Grupul terorist a transmis că suspendă “orice fel de comunicare” despre ostatici, pe durată nedeterminată. Organizația islamistă a acuzat Guvernul de la Paris “colonizator” că este “responsabil direct” de tergiversarea negocierilor. Guvernele țărilor din care provin ostaticii au “partea lor de responsabilitate”, subliniază grupul Nusrat al-Islam.

Alianța teroristă Jamat Nusrat Al-Islam Wal Muslimin (Grupul de susținere a Islamului și Musulmanilor) a fost formată în martie 2017 prin fuziunea grupărilor Ansar Dine, Al-Qaida în Magrebul Islamic, Al-Mourabitoune și Frontul de Eliberare din Macina. Grupul terorist considerat Al-Qaida în Mali este condus de islamistul Iyad Ag Ghali.

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat în august că Bucureștiul păstrează legătura cu autoritățile din Burkina Faso în legătură cu românul răpit în 2015, însă situația este complicată, deoarece răpitorii cer bani, iar statul român nu îi poate oferi. Românul Iulian G. a fost răpit în aprilie 2015 în Burkina Faso. Ostaticul a fost prezentat în înregistrări difuzate de grupul islamist Al-Mourabitoune, afiliat organizației teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/grupul-terorist-al-qaida-in-mali-suspenda-negocierile-in-cazul-unui-ostatic-roman-52519.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/grupul-terorist-al-qaida-in-mali-suspenda-negocierile-in-cazul-unui-ostatic-roman-52519-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv