Marea Britanie va mobiliza aproximativ 3.500 de militari pentru o eventuală situație de criză generată de ieșirea din Uniunea Europeană fără un acord privind viitoarele relații bilaterale, a anunțat marți ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Gavin Williamson a declarat în Camera Comunelor că nu a primit încă o “solicitare formală” pentru susținere în cazul ieșirii țării din Uniunea Europeană fără un acord post-Brexit.

Dar “noi vom avea 3.500 de militari puși la dispoziție – activi și rezerviști – pentru a oferi susținere oricărui departament guvernamental în orice situație de urgență”, a precizat Gavin Williamson, citat de publicația Evening Standard.

Potrivit experților, militarii probabil vor primi sarcini de securizare a frontierelor, în special în Canalul Mânecii, de a păzi obiective importante și a de efectua transporturi speciale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/marea-britanie-va-mobiliza-mii-de-militari-pentru-o-eventuala-criza-generata-de-brexit-52499.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/marea-britanie-va-mobiliza-mii-de-militari-pentru-o-eventuala-criza-generata-de-brexit-52499-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv