Avocatul Poporului s-a autosesizat și efectuează o anchetă în legătură cu restrângerea dreptului persoanelor care suferă de surditate sau cu deficiențe de auz de a-și reînnoi permisul de conducere.

Potrivit unui comunicat transmis marți AGERPRES, sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a articolului 50 din Constituția României privind protecția persoanelor cu handicap.

Mass-media a prezentat drept discriminatorie, către finalul lunii noiembrie, situația mai multor persoane surde sau cu deficiențe de auz, din județul Argeș, care nu au putut să își reînnoiască permisul de conducere (deși conduc de zeci de ani), pentru că nu le-a mai fost dat avizul medical.

Conform celor relatate în presă, astfel de cazuri au continuat să apară și în alte județe ale țării, printre persoanele hipoacuzice afectate fiind și oameni ale căror locuri de muncă depind de permisul de conducere. La baza acestei situații ar sta ambiguitatea provocată de un ordin al Ministerului Sănătății și de o adresă transmisă de către Direcția Generală de Asistență Medicală și Sănătate Publică a Ministerului Sănătății tuturor direcțiilor de sănătate publică județene, în legătură cu examinarea medicală a persoanelor cu deficiențe auditive, în vederea obținerii permisului de conducere, se precizează în comunicat. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/avocatul-poporului-verifica-restrangerea-dreptului-persoanelor-cu-deficiente-de-auz-de-a-si-reinnoi-permisul-de-conducere-52494.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/avocatul-poporului-verifica-restrangerea-dreptului-persoanelor-cu-deficiente-de-auz-de-a-si-reinnoi-permisul-de-conducere-52494-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv