Traficul rutier între Novaci si Rânca, județul Gorj, închis duminică din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, a fost redeschis luni.

Potrivit unui comunicat transmis de CNAIR, circulația rutieră a fost deschisă pentru toate categoriile de autovehicule pe sectorul de drum Novaci – Rănca de pe DN 67C.

Duminică, circulația a fost închisă pe acest sector de drum din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care au produs vizibilitate extrem de redusă.

“A fost o zi grea pentru drumari, pentru că dimineața aveam două drumuri pe care circulația a fost restricționată. DN 66, Defileul Jiului și Rânca, de la kilometrul 16 până în stațiune. A fost un fenomen destul de rar întâlnit, zăpada foarte umedă, ploaie, iar zăpadă, au fost mulți copaci căzuți. Viscolul a ținut până în zori la Novaci, dacă înainte era doar pe creastă, de data aceasta toată noaptea vântul a bătut puternic, la rafală 70, 80, chiar și 100 de kilometri la oră, fapt ce a îngreunat foarte mult vizibilitatea, aproape imposibilă, atunci am luat măsura să închidem accesul spre Rânca. De dimineață am intrat cu utilajele. Încă circulă turiștii cu utilajele noastre în față pentru că sunt zone unde ninge și unde este ceață”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, directorul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Șoferii sunt sfătuiți în continuare să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/traficul-rutier-intre-novaci-si-ranca-judetul-gorj-inchis-din-cauza-ninsorilor-redeschis-52481.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/traficul-rutier-intre-novaci-si-ranca-judetul-gorj-inchis-din-cauza-ninsorilor-redeschis-52481-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv