Șaizeci și doi de militanți Al-Shabaab au fost uciși în atacuri aeriene desfășurate de SUA în Somalia în weekend, cele mai recente dintr-o serie de atacuri ale armatei americane în această țară din estul Africii ca parte a campaniei antiteroriste, relatează dpa.

Cele șase atacuri de sâmbătă și duminică au avut loc în apropiere de Gandarshe, un oraș la sud-vest de capitala Mogadishu. Ele au avut ca țintă o cunoscută tabără a Al-Shabaab și au fost coordonate cu guvernul somalez, au precizat SUA într-un comunicat transmis luni.

“Alături de partenerii noștri somalezi și internaționali, suntem angajați să împiedicăm ca Al-Shabaab să profite de locurile sigure de unde să își poată dezvolta capacitatea și să îi atace pe oamenii din Somalia”, se arată în comunicat.

Militanții Al-Shabaab vor să instaureze un stat islamist fundamentalist în Somalia și lansează permanent atacuri asupra unor clădiri guvernamentale, hoteluri și restaurante. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/sua-sustin-ca-au-ucis-62-de-militanti-al-shabaab-in-atacuri-aeriene-in-somalia-52476.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/sua-sustin-ca-au-ucis-62-de-militanti-al-shabaab-in-atacuri-aeriene-in-somalia-52476-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv