Meteorologii avertizează că în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în munții Făgăraș, se înregistrează un risc mare de producere a avalanșelor, aici fiind măsurat cel mai mare strat de zăpadă la o stație meteo din țară, de 135 de centimetri, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania Sud de la Sibiu.

Conform sursei citate, risc mare de avalanșă, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, se înregistrează și în munții Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

La o altitudine mai mică de 1.800 de metri, în masivele Făgăraș și Bucegi, riscul de avalanșe este moderat, de gradul doi pe o scară de la unu la cinci.

Accesul la Bâlea Lac în munții Făgăraș se poate face doar cu telecabina. Turiștii pot merge până la Bâlea Cascadă, pe Transfăgărășan, șoseaua fiind deszăpezită.

Turiștii care vor să schieze la Bâlea Lac, unde nu există pârtii amenajate, sunt sfătuiți să solicite informații de la salvamontiștii din zonă.

“Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munților Făgărașului de pe teritoriul județului Sibiu sunt închise accesului turiștilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, SPJ Salvamont Sibiu solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise. Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, bețe de schi), dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă. Alpiniștilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munților Făgărașului le solicităm să anunțe SPJ Salvamont Sibiu perioada și traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Național Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile”, a anunțat, recent, șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/risc-mare-de-avalanse-la-balea-lac-unde-se-inregistreaza-cel-mai-mare-strat-de-zapada-52474.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/risc-mare-de-avalanse-la-balea-lac-unde-se-inregistreaza-cel-mai-mare-strat-de-zapada-52474-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv