Un apropiat al lui Chérif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg (estul Franței), va fi prezentat unui judecător antiterorist la Paris în vederea inculpării, a anunțat luni parchetul din Paris, care a cerut plasarea lui în detenție provizorie, transmite AFP.

Conform unei surse apropiate dosarului, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, este suspectat că a jucat un rol în furnizarea pistolului folosit de Chérif Chekatt în atentatul din seara zilei de 11 decembrie, soldat cu cinci morți și unsprezece răniți.

Parchetul din Paris a deschis luni o informare judiciară pentru ‘asasinate și tentative de asasinate în legătură cu o acțiune teroristă’, ‘asociere teroristă criminală’ și ‘dobândire, deținere și transfer de arme de categorie A sau B de cel puțin două persoane în relație cu o acțiune teroristă’.

Alte șase persoane, reținute marți seară după atentat, printre ele figurând părinții și doi frați ai atacatorului, au fost puse în libertate la sfârșitul săptămânii trecute, dată fiind ‘absența elementelor incriminatoare’.

Marți seară, Chérif Chekatt, un infractor recidivist în vârstă de 29 de ani, semnalat pentru radicalizare islamistă în închisoare, a pătruns în centrul istoric din Strasbourg, înarmat cu un pistol și un cuțit, și a atacat trecători în mai multe locuri, înainte de a reuși să fugă. După 48 de ore de căutări, el a fost ucis de polițiști joi seară pe o stradă din cartierul Neudorf, din sudul orașului. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/atentat-la-strasbourg-un-apropiat-al-atacatorului-va-fi-prezentat-unui-judecator-antiterorist-in-vederea-inculparii-52477.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/atentat-la-strasbourg-un-apropiat-al-atacatorului-va-fi-prezentat-unui-judecator-antiterorist-in-vederea-inculparii-52477-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv