Trenul Timișoara-București, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între stațiile Topleț și Valea Cernei, din Caraș-Severin,iar trenul Curtici-București, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. Și trenul București-Budapesta, cu 100 de pasageri, este oprit în jud. Arad.

Trenul 695 care circulă între Timișoara și București este blocat, duminică, de peste șapte ore, în apropiere de Orșova.

În jurul orei 11.00, opt vagoane din zece sunt blocate în tunel, a susținut unul dintre călători, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3. Din cauza intemperiilor, mai mulți copaci au căzut pe linia ferată, astfel că trenurile nu au mai putut circula.

 

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, susține că problema a fost provocată de CFR Infrastructură, care nu tăiat la timp copacii. „Așa este CFR Infrastructură: are drujbă, n-are benzină”, a declarat Lucian Șova, într-o intervenție telefonică, la Antena 3.

Demnitarul de la Transporturi a subliniat că regretă faptul că oamenii au trebuit să aștepte, dar că s-a intervenit cu peste 150 de muncitori și cinci drenzine. De asemenea, Șova a spus că este grav, dacă nu au fost informați de ceea ce se întâmplă oamenii blocați în trenul Timișoara-București, care staționa la Orșova.

În plus, la momentul intervenției telefonice, ministrul știa că situația a fost rezolvată, iar trenul a fost pus în mișcare de la ora 10:30.

„Din perspectiva vitezei de reacție, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanță cu condițiile meteo s-au făcut eforturi. Resursă umană și tehnică a fost alocată”, a menționat Șova, referitor la situația cu trenul blocat la Orșova.

De asemenea, ministrul a confirmat că este constituit comandamentul de iarnă în județul Caraș-Severin și în județul Timiș, din cauza condițiilor dificile.

În cursul dimineței s-a semnalat că trenul Timișoara-București, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între stațiile Topleț și Valea Cernei, din Caraș-Severin, iar trenul Curtici-București, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. Dintre cele două, trenul Curtici-București și-a reluat traseul aproximativ la ora 10:30.FR Infrastructură: are drujbă, n-are benzină”, a declarat Lucian Șova, într-o intervenție telefonică, la Antena 3.

Demnitarul de la Transporturi a subliniat că regretă faptul că oamenii au trebuit să aștepte, dar că s-a intervenit cu peste 150 de muncitori și cinci drenzine. În plus, la momentul intervenției telefonice, ministrul știa că situația a fost rezolvată.

„Din perspectiva vitezei de reacție, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanță cu condițiile meteo s-au făcut eforturi. Resursă umană și tehnică a fost alocată”, a menționat Șova, referitor la situația cu trenul blocat la Orșova.

Trei trenuri sunt afectate de condițiile meteo, de la Arad, Timișoara și Vatra Dornei spre București

Compania Națională de Căi Ferate (CFR) SA a informat că traficul feroviar este adaptat, duminică, la condițiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza județelor aflate sub Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic și ninsori viscolite, potrivit unui comunicaat de presă.

Cele mai mari probleme în circulația de pe căile feroviare sunt înregistrate pe raza regionalelor Craiova și Timișoara.

„La această oră, echipele de intervenție acționează în teren pe 4 secții de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova și Timișoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului – Lainici, Lunca Budieni – Bărbătești, Valea Cernei – Turnu Severin și Vărădia -Săvârșin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată”, au precizat reprezentanții CFR.

În intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe distanțele respective a fost oprit pentru a permite accesul și intervenția drezinelor și a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte stații de pe traseu.

Trenuri afectate sunt: IR 1822/1821 Arad – București Nord (retur), IR 1654 Vatra Dornei – București Nord și IR 1696/1695 Timișoara Nord – București Nord (retur).

„În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secțiile de cale ferată de pe raza județelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operational traficul pe toate magistralele. Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajații feroviari au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță”, au subliniat reprezentanții CFR.

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara pe site-ul instituției, la domeniul camere web.

Circulație feroviară întreruptă și în Gorj, din cauza viscolului

Trenul InterRegio 1822 Arad-București Nord este oprit, duminică dimineața, între stațiile Budieni și Copăcioasa, din județul Gorj, din cauza lipsei de tensiune.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis, duminică dimineața, că, din cauza lipsei de tensiune în rețeaua de contact, circulația feroviară pe secția de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiași este întreruptă.

Astfel, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relația Arad – București Nord, este oprit în linie curentă între stațiile CF Budieni și Copăcioasa, în județul Gorj.

Sute de călători în trenuri oprite în județele Caraș-Severin și Arad, din cauza vremii

Potrivit Centrului Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe raza Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara se înregistrează mai multe probleme.

Astfel, circulația feroviară pe magistrala 900 este întreruptă între stațiile CF Topleț și Valea Cernei, în județul Caraș-Severin, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune și l-au rupt. Trenul IR 1696, care se deplasa pe relația Timișoara – București și în care sunt aproximativ 200 de călători, staționează.

De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în rețeaua de contact, este oprită circulația feroviară pe magistrala 200, între stațiile CF Vărădia și Zam, în județul Arad. Din acest motiv, două trenuri și-au întrerupt deplasarea. Este vorba de trenul IR 473-2, care se deplasează pe relația Curtici – București și în care sunt aproximativ 60 de călători. Acesta staționează aproape de stația CF Vărădia. Și trenul IR 472-1, care se deplasează pe relația București – Budapesta este oprit în stația CF Zam. În acest tren sunt aproximativ 100 de călători.

Totodată, din cauza vremii nefavorabile, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică a fost închisă circulația feroviară pe secția de cale ferată 922 Vasiova – Reșița, în județul Caraș-Severin.

Nu sunt anunțate porturi sau aeroporturi închise, mai anunță Centrul Infotrafic.

rootstireaActualitate/Esential
Trenul Timișoara-București, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între stațiile Topleț și Valea Cernei, din Caraș-Severin,iar trenul Curtici-București, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. Și trenul București-Budapesta, cu 100 de pasageri, este oprit în jud. Arad.Trenul 695 care circulă între Timișoara și...

Preluat de la romania ntv