Meteorologii au emis informare de risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanșe la Bâlea Lac, la peste 1.800 de metri altitudine în Munții Făgăraș, unde se înregistrează un strat de zăpadă de 104 centimetri, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania-Sud.

“La altitudini de peste 1.800 de metri, (…) pe numeroase pante suficient de înclinate, chiar și spontan, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii și mari, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe”, avertizează meteorologii.

Potrivit sursei citate, sub altitudinea de 1.800 de metri în zona turistică Bâlea se înregistrează un risc moderat, de gradul doi din cinci, de producere de avalanșe.

Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. Până la Bâlea Cascadă, turiștii pot merge cu mașinile pe Transfăgărășan, șoseaua fiind deszăpezită, însă se circulă în condiții de iarnă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/risc-mare-de-producere-de-avalanse-la-balea-lac-la-peste-1-800-de-metri-altitudine-52462.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/risc-mare-de-producere-de-avalanse-la-balea-lac-la-peste-1-800-de-metri-altitudine-52462-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv