Târgul de Crăciun de la Strasbourg și-a redeschis vineri porțile în condiții de securitate ridicată, după ce poliția franceză a reușit să îl ucidă pe autorul atacului terorist care a avut loc în orașul din estul Franței, care a ucis patru persoane și a rănit alte 12, relatează Reuters.

Autorul atacului, Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis în cartierul Neudorf din Strasbourg, după ce un schimb de focuri cu poliția, punând astfel capăt unei operațiuni de două zile care a implicat mai mult de 700 de membri ai forțelor de securitate.

Cea de-a patra victimă, un cetățean italian, a fost anunțată vineri.

Vineri, jurnalistul italian în vîrsta de 29 de ani, Antonio Megalizzi, a murit ca urmare a rănilor suferite, în ceea ce primarul din Strasbourg, Roland Ries, a spus că a fost, fără îndoială, un act de terorism.

Ministerul italian de Externe a comunicat că Megalizzi s-a aflat la Strasbourg pentru a urmări sesiunea plenară a Parlamentului European pentru rețeaua de radio Europhonica.

Ries și-a exprimat satisfacția că Chekatt a fost ucis și a spus că toți cei din Strasbourg, și de la granița cu Germania, au simțit același lucru.

Trupele franceze, care au fost folosite pentru a consolida securitatea națională, după ce un val de atacuri islamiste au început în Franța în 2015, au stat la pază în piața în aer liber.

Atacul asupra renumitului târg de Crăciun de la Strasbourg, o țintă plină de simboluri religioase, a evocat dificultățile Franței în integrarea celei mai mari minorități musulmane din Europa de Vest și în lupta cu militanții locali inspirați de Statul Islamic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/targul-de-craciun-de-la-strasbourg-se-redeschide-dupa-ce-atacatorul-a-fost-impuscat-mortal-52446.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/targul-de-craciun-de-la-strasbourg-se-redeschide-dupa-ce-atacatorul-a-fost-impuscat-mortal-52446-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv