Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, sâmbătă, atențioarea cod portocaliu de ninsori pentru mai multe județe din vestul, sudul și centrul țării, până duminică, la ora 12. Și codul galben pentru județe din Banat, Crișana și Transilvania a fost prelungit.

Potrivit ANM, vor fi ninsori abundente, se va depune un strat semnificativ de zăpadă și va fi viscol în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

În aceste județe va ninge abundent, se vor cumula peste 60- 70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

De asemenea, și codul galben a fost prelungit până duminică la ora 18.

Astfel, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă.

În aceste zone se vor cumula 25- 30 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 40-50 km/h.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/codul-portocaliu-de-ninsori-emis-pentru-judete-din-vestul-sudul-si-centrul-tarii-prelungit-52450.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/codul-portocaliu-de-ninsori-emis-pentru-judete-din-vestul-sudul-si-centrul-tarii-prelungit-52450-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv