Banca Națională a României (BNR) a lansat, începând de vineri, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Radu Beligan, la o valoare nominală de 10 lei.

Cu un diamentru de 37 de milimetri, moneda dedicată lui Radu Beligan are puritate de 999‰, la o greutate de 31,103 grame.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare este de 345 de lei, iar tirajul pentru această emisiune este de 200 de monede din argint.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând spectacole de teatru și film, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei prezintă portretul actorului Radu Beligan și inscripțiile în arc de cerc „RADU BELIGAN” și „100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Radu Beligan au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/bnr-a-lansat-o-moneda-din-argint-pentru-a-celebra-100-de-ani-de-la-nasterea-lui-radu-beligan-52453.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/bnr-a-lansat-o-moneda-din-argint-pentru-a-celebra-100-de-ani-de-la-nasterea-lui-radu-beligan-52453-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv