Un consilier prezidențial din Serbia a evocat vineri posibilitatea unei intervenții militare sârbe în Kosovo, după decizia Parlamentului de la Priștina de formare a unei armate, dar Alianța Nord-Atlantică a îndemnat ambele părți să dea dovadă de reținere.

Nikola Selakovici, un consilier al președintelui sârb Aleksandr Vucici, a declarat, potrivit agenției Associated Press, că armata sârbă ar putea trimite trupe și ar putea declara Kosovo teritoriu ocupat.

Administrația de la Belgrad a catalogat decizia de înființare a armatei kosovare drept “cea mai mare amenințare directă la adresa păcii și stabilității regionale”.

Goran Rakici, liderul etnicilor sârbi din Kosovo, a catalogat “inacceptabilă” decizia privind armata kosovară, argumentând că “acest lucru arată clar că Priștina nu vrea pace”. Rakici i-a îndemnat totuși pe etnicii sârbi din Kosovo să “manifeste reținere și să nu răspundă la provocări”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tensiuni-in-balcani-serbia-evoca-posibilitatea-unei-interventii-militare-in-kosovo-nato-face-apel-la-calm-52440.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tensiuni-in-balcani-serbia-evoca-posibilitatea-unei-interventii-militare-in-kosovo-nato-face-apel-la-calm-52440-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv