Mii de maghiari au protestat joi la Budapesta, reluând demonstrațiile care au început miercuri împotriva unei noi legi care reglementează legislația muncii și care ar scuti guvernul de la controlul independent al instanțelor judecătorești, relatează Reuters.

Partidul populist de dreapta Fidesz, condus de premierul maghiar Viktor Orban, a adoptat miercuri noi legi, în ciuda protestelor opoziției din parlament și a revoltelor de pe stradă.

Aproximativ 3.000 de demonstranți s-au adunat joi în fața parlamentului și, mai târziu, au blocat traficul pe unul dintre podurile de pe Dunăre, strigând “Fidesz corupt” și “Orban mergi în iad”.

“Nemulțumirea ne-a adus aici … una este problema instanțelor, care este următoarea fază de întărire a puterii lor”, a declarat Tamas Szabo, în vârstă de 65 de ani, care a venit cu steagul ungar. “Cealaltă (legea) este o

Protestatarii au fost în general supărați de regulile muncii, care permit angajatorilor să solicite până la 400 de ore suplimentare pe an.

Grupurile pentru drepturile omului spun că noua lege privind instanțele administrative ar putea conduce la amestecul politic în chestiuni legate de justiție. Guvernul a respins această ipoteză.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/protestele-continua-la-budapesta-mii-de-oameni-din-nou-in-strada-52429.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/protestele-continua-la-budapesta-mii-de-oameni-din-nou-in-strada-52429-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv