Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că i-a asigurat pe reprezentanții Consiliului European că România e pregătită să preia președinția Consiliului UE și că a avut ”grijă să fie un mesaj optimist”. Președintele a afirmat că România va face lucrurile ”așa cum trebuie”.

„Am avut eu grijă să fie un mesaj optimist și am spus chiar eu în plen că România este pregătită. I-am asigurat pe cei din Consiliu și cred că lucrurile o să meargă bine. (…) Toată lumea așteptă să facem lucrurile așa cum trebuie, și așa o să le facem”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Întrebat dacă România este pregătită să intre în Zona Euro în 2024, Klaus Iohannis a afirmat: „Acum, pe de-o parte, 2024 este suficient de departe ca să putem fi pregătiți până atunci, dar, dacă ne uităm la situația de acum și cu lipsa de reforme structurale de acasă, ar fi hazardat să spun acum că suntem pregătiți. Că vom fi pregătiți, cu certitudine. Până la urmă, cu toții ne dorim să devenim membri în Zona Euro și, la momentul potrivit, vom fi pregătiți”, a adăugat Iohannis.

Președintele României participă joi și vineri la Consiliul European de la Bruxelles.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/iohannis-despre-presedintia-consiliului-ue-am-avut-eu-grija-sa-fie-un-mesaj-optimist-52433.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/iohannis-despre-presedintia-consiliului-ue-am-avut-eu-grija-sa-fie-un-mesaj-optimist-52433-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv