Gest de clemență din partea unui medic anestezist din Iași care a fost bătut de un fost boxer. Doctorul Daniel Rusu, din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iași, a fost de acord să se împace cu agresorul său, Iulian Cosmei, în schimbul a două fapte bune, pe care acesta să le facă înainte de Sărbătorile de Iarnă.

Judecat la Iași pentru infracțiunea de lovire și alte violențe, Cosmei a fost de acord să ajute două persoane aflate în dificultate cu câte 1.000 de euro. Boxerul a oferit banii încă de zilele trecute, miercuri, la Judecătoria Iași, magistrații luând act de împăcarea părților și dispunând încetarea procesului penal împotriva lui Cosmei. Beneficiari ai banilor sunt o fetiță paralizată la pat după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni și un medic rezident grav bolnav, care are nevoie de bani pentru tratament.

Anestezistul Daniel Rusu a fost snopit în bătaie pe 19 august 2015, în jurul orei 14.30. Atunci, medicul, se afla în stația de autobuz de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și discuta telefonic cu soția sa, când un șofer nervos s-a supărat pe el că nu s-a ferit mai repede din fața mașinii lui.

Conducătorul, Iulian Cosmei (30 de ani), a coborât și l-a lovit cu pumnul în față de mai multe ori, până ce medicul a căzut. Scenele violente s-au petrecut de față cu zeci de martori, unul dintre aceștia sunând la 112. La fața locului a ajuns atât un echipaj de Poliție cât și unul al Ambulanței. Rusu a ajuns la spital cu trei fracturi la nivelul oaselor feței, potrivit actelor medicale depuse la dosar, respectiv baza orbitei, maxilarul și osul zigomatic.

Iulian Cosmei, care la acel moment se afla în perioada premergătoare nunții, s-a întors după 10 minute să vadă în ce stare se afla medicul. Și-a cerut scuze pentru ce făcuse, motivând că era nervos. la trei zile după agresiune, medical a fost supus unei intervenții chirurgicale de reconstrucție a oaselor feței, procedură în cadrul căreia s-au folosit șuruburi și sârmă de oțel. În urma mai multor intervenții, doctorul și-a revenit și s-a întors la muncă.

A fost nevoie de trei ani pentru ca anchetatorii din Iași să îl trimită în judecată pe Iulian Cosmei, care a recunoscut și regretat fapta comisă în august 2015. Nici boxerul și nici Rusu nu au vrut să comenteze public împăcarea din instanță.

Două tinere bolnave, ajutate de boxer

„Clientul meu, domnul doctor Daniel Rusu, a înțeles faptul că rolul procesului penal nu este doar de a pedepsi vinovatul, ci și de a preveni alte fapte sociale negative. În prag de sărbători l-am îndrumat pe domnul Cosmei să-și îndrepte fapta social negativă cu alte fapte positive”, ne-a spus, în schimb, Sandra Grădinaru, avocata anestezistului.

Aceasta a mai precizat că medicul i-a impus agresorului său să nu mai comită fapte ilicite pentru a-l ierta. Iulian Cosmei a demonstrat, ieri, în instanță, că a achitat 1.000 de euro familiei Ana Mariei Tănasă, o fată de 18 ani, din comuna ieșeană Valea Lupului, care este paralizată la pat de trei ani după ce a fost lovită, în 2015, pe o trecere de pietoni, de un comisar de la Garda de Mediu.

Cosmei a ajuns la adolescentă prin intermediul avocatului medicului Rusu, care o reprezintă și pe Ana Maria. O colegă de breaslă de-a lui Daniel Rusu a fost ajutată cu aceeași sumă de Cosmei.

Sabina Dorofte este un medic rezident la Iași care a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală și care are nevoie de ajutor pentru intervențiile medicale. Ana Maria Tănasă, una dintre tinerele ajutate, e paralizată la pat de trei ani.

 „S-au bucurat mult atât Sabina Dorofte cât și Ana Maria Tănase care, deși nu poate vorbi și este paralizată va beneficia de mai multe ședințe de kinetoterapie din acești bani”, a mai spus Sandra Grădinaru.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/un-medic-rupt-in-bataie-de-un-boxer-si-a-iertat-agresorul-in-schimbul-a-doua-fapte-bune-52419.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/un-medic-rupt-in-bataie-de-un-boxer-si-a-iertat-agresorul-in-schimbul-a-doua-fapte-bune-52419-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv