Un tânăr înarmat și-a pus capăt zilelor într-un colegiu din Indiana, în nordul SUA, după un schimb de focuri cu poliția care a intervenit pentru a-l neutraliza, relatează media locale, preluate de AFP.

Incidentul nu s-a soldat cu răniți în unitatea de învățământ, care a fost evacuată, au precizat autoritățile locale.

Poliția nu a precizat dacă atacatorul, un adolescent, era un elev al colegiului sau un fost elev al unității de învățământ din Richmond.

Potrivit cotidianului local Indianapolis Star, colegiul a fost închis la puțin timp după ora locală 08.00, după o alertă a poliției privind prezența unui suspect înarmat în apropierea unității.

După un prim schimb de focuri cu poliția în exteriorul clădirii, atacatorul a intrat în colegiu, unde au avut loc noi tiruri. Poliția nu a precizat dacă tânărul a fost rănit înainte de a-și pune capăt zilelor.

Măsurile de închidere au salvat cu siguranță vieți, întrucât atacatorul nu a putut pătrunde în sălile de clasă, a estimat șeful poliției din Richmond, Jim Branum, citat de cotidian.

Atacurile în mediul școlar sunt frecvente în SUA. Pe 14 februarie, un tânăr de 19 ani a ucis 17 persoane în fostul său liceu din Parkland, Florida. Un elev de 17 ani, înarmat cu armele tatălui său, a împușcat mortal pe 18 mai zece persoane în liceul său din Santa Fe, Texas.

Americanii sunt foarte atașați de al doilea amendament din Constituția SUA, care autorizează portul de armă, și o treime dintre familii dețin o armă la domiciliu. Însă tragedia de la Parkland a dus la o mobilizare națională pentru a cere măsuri restrictive pentru achiziționarea de arme, în special o verificare mai aprofundată a antecedentelor cumpărătorilor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/schimb-de-focuri-intr-un-colegiu-din-indiana-atacatorul-s-a-sinucis-52427.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/schimb-de-focuri-intr-un-colegiu-din-indiana-atacatorul-s-a-sinucis-52427-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv