Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi, la solicitarea MEDIAFAX, că autoritățile turce au transmis că, până în acest moment, nu sunt români implicați în accidentul feroviar produs, joi, în Ankara și au fost solicitări de asistență consulară cu privire la incident.

“Ambasada României la Ankara are în atenție accidentul feroviar produs la data de 13 august, în Ankara. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, au transmis reprezentanții MAE, joi la solicitarea MEDIAFAX.

Sursa citată adaugă că: “cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al misiunii diplomatice: +90 – 312.44.77.940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: + 90 – 532.318.1726. Ambasada României la Ankara monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să intervină, dacă situația o va impune”.

Cel puțin nouă persoane au murit și 47 au fost rănite joi, după ce un tren de mare viteză s-a ciocnit cu o locomotivă în gara Marsandiz din capitala Turciei, Ankara, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters. Printre persoanele decedate se numără și trei conductori de tren, a transmis Cahit Turhan, ministrul turc al Transporturilor. În trenul de mare viteză se aflau 206 pasageri, conform agenției de presă Anadolu. Biroul procurorului-șef din Ankara a deschis o anchetă în acest caz.

Accidentul a avut loc joi dimineață, în jurul orei locale 6.30 (5.30, ora României). Trenul de mare viteză urma să plece din Ankara spre orașul Konya, situat în vestul Turciei. Din primele informații, coliziunea s-a produs din cauza stratului de zăpadă de pe șinele de cale ferată.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/mae-anunta-ca-nu-sunt-romani-implicati-in-accidentul-feroviar-din-turcia-52421.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/mae-anunta-ca-nu-sunt-romani-implicati-in-accidentul-feroviar-din-turcia-52421-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv