Încă cinci bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost internați în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, fiind suspectați cu infecția stafilococ auriu meticilino rezistent. În total, 34 de copii născuți la Maternitatea Giulești au fost diagnosticați cu această bacterie.

În ultimele trei zile, alți cinci copii s-au prezentat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, cu diverse simptome, în total fiind confirmați, la spitalul „Grigore Alexandrescu” 33 de bebeluși cu infecția stafilococ auriu meticilino rezistent. În prezent, în cadrul unității spitalicești sunt internați șapte copii.

Alți patru bebelușii sunt internați la Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu și la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie”.

Ministrul Sănătății susține că infecția cu stafilococ a fost răspândită din cauza faptului că nașterile cezariene se fac pe “bandă rulantă” și nu există timp suficient pentru curățenia “ca la carte”.

Direcția de Sănătate Publică București (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” București să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu.

DSP ar fi trebuit să anunțe cel mai devreme, joi, rezultatele, însă momentan nu au venit cu nicio declarație.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/inca-cinci-bebelusi-internati-la-spitalul-alexandrescu-in-total-34-sunt-confirmati-cu-stafilococ-52414.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/inca-cinci-bebelusi-internati-la-spitalul-alexandrescu-in-total-34-sunt-confirmati-cu-stafilococ-52414-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv