Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că Guvernul va adopta o hotărâre, potrivit căreia persoanele care obțin venituri, altele decât cele din salarii, își vor putea păstra calitatea de asigurat și dreptul la pachetul de bază până la data de 15 martie 2019.

„Pentru a asigura continuitate în acordarea serviciilor de sănătate pentru persoanele fizice care obțin venituri, altele decât cele din salarii, vom completa legislația. Astfel își vor păstra calitatea de asigurat și dreptul la pachetul de bază până la data de 15 martie 2019, atunci când se depun noile declarații privind obligațiile de plată persoanele care obțin venituri din pensii, din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activitățile agricole: sivicultură și piscicultură, din drepturi de proprietate intelectuală, din activități independente în baza contractelor de activitate sportivă, din arendă, din asocieri cu persoane juridice, contribuabili. Preîntâmpinăm astfel eventuale sincope în asigurarea serviciilor medicale pentru aceste categorii de persoane”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a precizat și că, prin adoptarea hotărârii, unitățile sanitare din ambulatoriu care se află în proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

„Actul normativ pe care îl vom adopta în ședința de Guvern de astăzi (joi – n.r.) introduce o măsură tranzitorie pentru anul 2019. Unitățile sanitare din ambulatoriu, neacreditate, dar aflate în proces de acreditare, vor putea furniza servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, prin încheierea de contracte de furnizare, de servicii medicale, cu casele de asigurri de sănătate. Măsura este luată pentru a se asigura continuitatea, așa cum am specificat inițial. Avem nevoie de o continuitate a acordării serviciilor medicale în ambulatoriu și pentru a nu crea disfuncționalități în întregul sistem de asigurări sociale de sănătate”, a adăugat Dăncilă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dancila-persoanele-care-obtin-alte-venituri-fata-de-salarii-isi-vor-pastra-calitatea-de-asigurat-52422.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dancila-persoanele-care-obtin-alte-venituri-fata-de-salarii-isi-vor-pastra-calitatea-de-asigurat-52422-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv