Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că ”probabil sunt alte considerente” pentru care PSD a anunțat că vor emiterea unei ordonanțe pentru modificarea codurilor penale, afirmând că ”acest stil de a sesiza CCR pentru orice lege a devenit o practică regretabilă”.

”Nu cred că se poate ignora (decizia CCR potrivit căreia Guvernul nu poate modifica o lege aflată deja în dezbatere în Parlament – n.r.), dar probabil sunt alte considerente. Trebuie să vedem. Și eu sunt de părere că dacă lucrurile se tărăgănează și nu e către noi… După cum vedeți nu există lege la care să nu se facă sesizare la CCR. Am transformat CCR în arbitru politic al disputelor din România”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că în Franța Curtea Constituțională a fost sesizată într-un an doar de trei ori.

”Acest stil de a sesiza CCR pentru orice lege a devenit o practică regretabilă în ultimii doi, trei ani”, a mai spus Tăriceanu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tariceanu-acest-stil-de-a-sesiza-ccr-pentru-orice-lege-a-devenit-o-practica-regretabila-52398.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tariceanu-acest-stil-de-a-sesiza-ccr-pentru-orice-lege-a-devenit-o-practica-regretabila-52398-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv