Spaniolii au visat mai mult de o repriză că pot învinge România și că vor lăsa o impresie bună la Campionatul European din Franța, în condițiile în care naționala iberică era deja eliminată din grupa principală, dar naționala lui Ambros Martin a avut un cuvânt de spus și a întors soarta partidei.

Jurnalistul AS, Daniel Miranda, a evidențiat, la finalul partidei, contrastul dintre cele două reprize, dar și momentul care a schimbat rezultatul partidei: “Războinicele (n.r. – componentele Spaniei) au început meciul știind că sunt deja eliminate și au încercat să lase o impresie bună înainte de Jocurile Olimpice. Inițial, le-a ieșit, apoi nu prea. Nici adversarul nu le-a ajutat. România, una dintre favorite, s-a adunat (n.r. 27-25) și a câștigat, ceea ce le aduce aproape în semifinală. Neagu a început slab, cu două ratări și cu o Silvia Navarro (n.r. – portarul Spaniei) impunătoare. Spania a dominat în prima repriză și cu o șansă bună de a intra la vestiare cu patru goluri avantaj. Bara s-a opus, iar Neagu a marcat pentru 12-10 la pauză. Bestia se trezise”.

România a reușit să răstoarne soarta partidei în a doua repriză, iar semifinala e aproape: “Prima acțiune a reprizei secunde a fost finalizată de Silvia Navarro, care a înscris când România scosese portarul. De atunci, totul s-a schimbat, în mod negativ, pentru războinice. România și-a arătat adevăratul potențial. În minutul 42, România a trecut în avantaj pentru prima dată și nu a mai cedat.

Neagu, cu șapte goluri (n.r. cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene), acompaniată de pivotul Pintea, cu șase goluri, au stabilit soarta meciului”, a scris jurnalistul spaniol.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/presa-din-spania-lauda-romania-dupa-victoria-de-la-c-e-de-handbal-feminin-52393.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/presa-din-spania-lauda-romania-dupa-victoria-de-la-c-e-de-handbal-feminin-52393-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv