Statele Unite au condamnat vehement, marți, decizia Rusiei de a trimite bombardiere nucleare pentru exerciții comune în Venezuela, dar Administrația Vladimir Putin a respins “criticile nediplomatice” și “inadecvate” ale Washingtonului.

Administrația Donald Trump a condamnat exercițiile comune ruso-venezuelene. “Administrația Rusiei a trimis bombardiere în cealaltă parte a lumii, în Venezuela”, a reacționat secretarul de Stat american, Mike Pompeo, prin Twitter, conform agenției Reuters.

“Popoarele rus și venezuelan trebuie să perceapă lucrurile exact cum sunt: două guverne corupte risipesc fonduri publice și reduc la tăcere libertățile în timp ce popoarele suferă”, a adăugat Pompeo.

Kremlinul a respins criticile lui Mike Pompeo, catalogându-le drept “puternic nediplomatice” și “total inadecvate”. “Cât despre ideea că am risipi banii, nu suntem de acord. Chiar este inadecvat ca o națiune care cu jumătate din bugetul apărării ar putea hrăni întreaga Africă să facă astfel de comentarii”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tensiuni-intre-statele-unite-si-rusia-dupa-trimiterea-unor-bombardiere-nucleare-ruse-in-venezuela-52388.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/tensiuni-intre-statele-unite-si-rusia-dupa-trimiterea-unor-bombardiere-nucleare-ruse-in-venezuela-52388-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv