O legitimație emisă înainte de 1989 de poliția secretă din Germania de Est (Republica Democrată Germană, RDG) pentru Vladimir Putin, pe atunci agent KGB în această țară, a fost descoperită recent de un expert în arhivele Stasi, informează agenția de știri Dpa.

Legitimația, datată 1985-1989, permitea deținătorului să treacă cu ușurință de punctele de securitate ale poliției secrete est-germane, a declarat Konrad Felber, directorul arhivelor Stasi din orașul Dresda.

Vladimir Putin a fost agent al serviciului sovietic de spionaj KGB și a activat în Germania de Est în anii 1980, ulterior devenind director al
succesorului KGB–ului sovietic, Serviciul federal de securitate (FSB) din Rusia.

Legitimația însă “nu înseamnă în mod automat că Putin a lucrat pentru Stasi”, a adăugat Felber.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că nu se poate exclude posibilitatea ca Putin să fi avut și legitimație din partea poliției secrete est-germane în condițiile în care “KGB și Stasi erau servicii partenere”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/legitimatia-lui-putin-emisa-de-politia-secreta-din-germania-de-est-a-fost-descoperita-52386.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/legitimatia-lui-putin-emisa-de-politia-secreta-din-germania-de-est-a-fost-descoperita-52386-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv