Două focare noi de pestă porcină africană au fost confirmate în comuna Ulmu, din vestul județului Brăila, la două ferme situate în camp, unde, luni, reprezentanții DSVSA vor începe procedurile de eutanasiere pentru aproximativ 800 de animale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Animalele din cele doup ferme din comuna Ulmu, în apropierea graniței cu județul Buzău, vor fi sacrificate în aceste zile, iar zona va fi dezinfectată, conform procedurilor utilizate la intervențiile anterioare.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila spun că nu se poate vorbi despre o creștere alarmantă a numărului de cazuri de pestă porcină, în condițiile în care intervențiile angajaților instituției sunt din ce în ce mai puține.

„Este vorba despre două ferme care împreună au circa 800 de porci. Una are 360 de porci, cealaltă peste 400. Luni după amiază începem eutanasierea, oamenii s-au pregătit pentru sacrificarea animalelor. La fața locului vor fi luate măsurile cunoscute, nu este nimic special. În ultima perioadă, în județul Brăila nu a crescut foarte mult numărul focarelor. Ici-colo am avut cazuri în gospodării țărănești și acum ne confruntăm cu situația de la cele două ferme”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Din vară, de la declanșarea epidemiei de pestă porcină, în județul Brăila au fost confirmate peste o sută de focare ale virusului și au fost eutanasiați aproximativ 200.000 de porci. Cele mai mari pierderi le-au înregistrat două mari ferme care împreună aveau aproximativ 180.000 de porci.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/noi-focare-de-pesta-porcina-in-judetul-braila-aproximativ-800-de-animale-vor-fi-eutanasiate-52360.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/noi-focare-de-pesta-porcina-in-judetul-braila-aproximativ-800-de-animale-vor-fi-eutanasiate-52360-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv