Suspiciunile referitoare la activitățile electorale ale lui Donald Trump, vizând contacte cu Rusia și efectuarea de plăți pentru evitarea unor scandaluri, vor crește presiunile și riscă să conducă la inițierea procedurii demiterii președintelui SUA, comentează cotidianul The New York Times.

Cele mai recente dezvăluiri făcute de procurorii care îl anchetează pe președintele Donald Trump și echipa acestuia conturează portretul unui candidat care a coordonat personal un sistem ilegal pentru manipularea scrutinului prezidențial din anul 2016. Există indicii că principalii consilieri ai lui Donald Trump au avut mult mai multe contacte cu Rusia decât a recunoscut vreodată președintele SUA, comentează editorialiștii Peter Baker și Nicholas Fandos într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul “Argumentația procurorilor este clară: Trump a înșelat alegătorii / Dar ce înseamnă acest lucru?”

Conform argumentației elaborate de Robert Mueller – procurorul special care anchetează ingerințele electorale ruse și contactele echipei de campanie a lui Donald Trump cu Moscova – și de procurorii din New York, Donald Trump a continuat în secret, în timpul campaniei electorale, eforturile de a face afaceri în Rusia, în contextul în care agenți ruși încercau să îl influențeze. În același timp, Trump a efectuat plăți către două femei pentru a bloca dezvăluiri despre relații inadecvate, încălcând astfel legislația privind finanțarea campaniilor electorale.

“În memorandumul privind cererea de condamnare, procurorii au argumentat vineri că percep eforturile fostului avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, de blocare a dezvăluirilor despre relațiile acestuia ca fiind o distorsionare a unui scrutin democratic, iar prin extensie îl acuză pe președinte de înșelarea electoratului, punând atfel sub semnul întrebării legitimitatea victoriei în alegerile prezidențiale”, explică editorialiștii The New York Times.

În memorandum, procurorii din New York l-au descris pe Donald Trump, identificat drept “Individul 1”, ca fiind complice la efectuarea plăților, o situație care amintește de Scandalul “Watergate”, care l-a vizat pe fostul președinte Richard Nixon. “(…) Michael Cohen a încercat să influențeze rezultatul alegerilor din culise. A făcut acest lucru prin organizarea unor plăți secrete și ilegale pentru reducerea la tăcere a două femei care altfel ar fi făcut publice presupusele relații extraconjugale cu Individul 1. În acest mod, Cohen a indus în eroare alegătorii prin ascunderea unor fapte despre care a crezut că ar fi avut impact substanțial asupra alegerilor”, au argumentat procurorii.

“Donald Trump a respins argumentația procurorilor, iar actualul avocat al președintelui, Rudolph Giuliani, a minimizat importanța potențialelor încălcări ale reglementărilor de finanțare a campaniei. Însă unii politicieni democrați afirmă că situația poate conduce la demitere”, subliniază NYT, observând că echipa juridică a președintelui se confruntă acum cu o nouă problemă – acuzațiile de încălcare a legii privind finanțarea campaniei. Până acum, avocații lui Donald Trump se concentrau doar pe respingerea suspiciunilor de colaborare cu Moscova și de obstrucționare a justiției, strategia fiind cea de contestare a credibilității procurorului special Robert Mueller.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/nyt-presiunile-asupra-lui-donald-trump-se-amplifica-riscand-sa-conduca-la-procedura-demiterii-52351.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/nyt-presiunile-asupra-lui-donald-trump-se-amplifica-riscand-sa-conduca-la-procedura-demiterii-52351-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv