La 102 de ani, Kirk Douglas este recunoscător pentru viața minunată pe care a avut-o. Totodată, el este îngrijorat de lumea de astăzi și de retorica discursului urii care a devenit prea comună. Într-un interviu acordat agenției dpa din Los Angeles, Douglas vorbește despre viața lui la 102 ani și despre preocupările pentru viitor.

În 1999, Institutul American de Film a publicat o listă a cu numele a 50 de legende din cinematografie din epoca de aur a Hollywood-ului. Numai trei persoane de pe această listă sunt încă în viață: Sophia Loren, în vârstă de 84 de ani,
Sidney Poitier, în vârstă de 91 de ani, și Kirk Douglas, care a împlinit vârsta de 102 ani duminică.

Douglas își aniversează ziua de naștere printr-o petrecere la care participă doar familia și prieteni apropiați. ”Toți băieții mei vor fi acolo, precum și mulți dintre nepoți. Și prieteni buni precum Jeffrey Katzenberg, Steven Spielberg și Ron Meyer”, a declarat el pentru dpa.

Celebrul actor a avut patru fii cu două soții: Michael (la fel de renumitul actor), Joel (producător de film), Eric (decedat în 2004) și Peter (producător de film și televiziune).

Kirk Douglas, pe numele adevărat Issur Danielovitch Demsky, a fost fiu al unor imigranți evrei analfabeți. Numele de familie l-a luat de la actorul pe care îl adora, Douglas Fairbanks. După filmul care l-a făcut consacrat, “Spartacus”, el a fost considerat puțin “fanfaron, egocentric și incapabil să suporte criticile, dacă îndrăznea cineva să i le facă”. De puține ori a avut succes când a jucat eroi pozitivi, astfel încât s-a specializat în roluri negative. Și a făcut pereche cu numeroși actori pe marele ecran.

Dintre prietenii și colegii din anii de aur ai Hollywood-ului pe ar vrea să-i aibă alături dacă ar mai fi în viață, Kirk l-a menționat pe Burt Lancaster, care i-a fost un mare prieten și de care îi este foarte dor.

Burt și Kirk au jucat împreună în șapte filme printre care cele mai memorabile sunt ‘Seven Days in May’ (1964), ‘Gunfight at the O.K. Corral’ (1957) ‘I Walk Alone’ (1948), sau ‘Tough Guys’ (1986). Potrivit regizorului John Frankenheimer, Douglas a vrut întotdeauna să fie ca Lancaster.

Pentru aniversarea de 102 ani, Kirk Douglas a spus că își dorește ca lumea să fie un loc mai sigur pentru copiii și nepoții noștri. ”Există atât de multă animozitate acum, dorința mea este ca oamenii să se trateze reciproc cu bunătate și respect”, a spus veteranul actor.

Kirk Douglas a dezvăluit că în prezent lucrează împreună cu asistenta sa Grace Eboigbe la o nouă carte, iar restul timpului și-l petrece cu soția sa, Anne Buydens, de 99 de ani.

Întrebat dacă are o listă cu lucruri pe care ar mai dori să le realizeze la această venerabilă vârstă, Kirk a spus că nu are o astfel de listă. ”Am avut o viață minunată și am o familie fantastică. Sunt recunoscător pentru tot ceea ce mi s-a dat”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/kirk-douglas-la-102-ani-sunt-recunoscator-pentru-tot-ce-mi-s-a-dat-52354.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/kirk-douglas-la-102-ani-sunt-recunoscator-pentru-tot-ce-mi-s-a-dat-52354-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv