Investigația FBI privind ingerințele electorale ruse s-a concentrat inițial asupra a patru cetățeni americani, scopul fiind acela de a afla dacă aceștia aveau legătură cu imixtiunile Moscovei în scrutinul prezidențial din 2016, a declarat James Comey, fost director al FBI, în Congresul SUA.

Comey, care a fost audiat vineri în Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților, nu a dezvăluit identitatea cetățenilor americani vizați de anchetă, însă a precizat că Donald Trump nu se numără printre aceștia, potrivit The Associated Press.

“Am inițiat investigații vizând patru americani pentru a vedea dacă exista vreo legătură între ei și eforturile Rusiei de a interveni”, a declarat Comey, potrivit transcriptului audierii, ce a fost publicat sâmbătă.

Comey a fost audiat de această comisie în cadrul anchetei privind acțiunile FBI în cursul campaniei electorale din 2016, când instituția a recomandat împotriva inculpării candidatei democrate Hillary Clinton și a demarat o investigație privind ingerințele electorale ruse.

Biroul Federal pentru Investigații, Senatul SUA și Camera Reprezentanților au declanșat anchete în cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și al presupuselor contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigațiile în acest caz.

Donald Trump, președintele SUA, este suspectat că i-a cerut în februarie 2017 directorului FBI James Comey să oprească investigația care viza contactele fostului consilier pentru Siguranță Națională Michael Flynn cu oficiali ruși.

James Comey a fost demis de Donald Trump în mai 2017.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/fbi-a-investigat-patru-cetateni-americani-in-cadrul-anchetei-privind-ingerintele-electorale-ruse-52352.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/fbi-a-investigat-patru-cetateni-americani-in-cadrul-anchetei-privind-ingerintele-electorale-ruse-52352-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv