Fostul secretar de Stat Rex Tillerson afirmă că i-a atras atenția de multe ori președintelui Donald Trump că unele acțiuni ar fi ilegale, subliniind că a fost dificil pentru el să colaboreze cu liderul de la Casa Albă, cu care nu are aceleași valori și pe care îl consideră “indisciplinat”.

Rex Tillerson a comentat public disensiunile pe care le avea cu Donald Trump și situația care a condus la demiterea sa din funcția de secretar de Stat.

“Cred că parțial a fost evident că avem stiluri total diferite. Nu aveam același sistem de valori”, a declarat Rex Tillerson într-un interviu acordat CBS News.

“Când președintele spunea «iată ce vreau să fac sau cum vreau să fac», eu îi spuneam «domnule președinte, înțeleg ce vreți să faceți, dar nu puteți în acest mod, pentru că încalcă legea, încalcă un anumit tratat». Știți, devenea frustrat”, a spus Tillerson.

Fostul director general de la ExxonMobil afirmă că nu a știut să se comporte cu Donald Trump altfel decât “într-un stil direct”. “Cred că s-a săturat de mine, pentru că eram tipul care îi spunea mereu «nu puteți face asta, să discutăm despre ce puteți face»”, a explicat Tillerson.

Rugat să îl descrie pe Donald Trump, Rex Tillerson a explicat că nu îl întâlnise deloc pe președinte înainte de a fi numit secretar de Stat. Donald Trump “acționează în funcție de instincte, în unele privințe pare a fi impulsiv. Dar nu are intenția de a acționa impulsiv. Cred că încearcă într-adevăr să acționeze instinctiv. A fost o provocare pentru mine să vin de la o companie disciplinată, orientată spre acțiuni cum este ExxonMobil și să colaborez cu un om care este destul de indisciplinat, nu îi place să citească, nu citește rapoartele de informare, nu îi place să intre în detalii cu multe lucruri. Mai degrabă spune «iată ce cred eu și puteți să încercați să mă convingeți despre contrariu», dar cel mai frecvent nimeni nu reușește să facă asta”, a subliniat Tillerson, precizând că este mândru de activitatea sa în funcția de secretar de Stat și că ar reveni în Administrația Donald Trump dacă președintele i-ar cere acest lucru.

Rex Tillerson a atras atenția că printre cele mai mari amenințări extrene se numără influența din ce în ce mai mare a Chinei și “Rusia beligerantă”.

Întrebat dacă Rusia a avut ingerințe în scrutinul prezidențial din Statele Unite, Tillerson a subliniat, conform publicației Houston Chronicle, că “nu există niciun dubiu” și a amintit că acest lucru a fost confirmat de serviciile secrete. “Rusia încearcă să submineze încrederea noastră și încrederea lumii în noi”, a adăugat Tillerson, descriindu-l pe președintele Vladimir Putin ca fiind un lider “foarte calculat” și “foarte oportunist”. “Multor oameni le place să joace șah. El joacă șah tridimensional”, a spus Tillerson.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat în martie demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, și înlocuirea acestuia cu Mike Pompeo, actualul director al Agenției Centrale de Informații (CIA). În octombrie 2017, surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com afirmau că președintele SUA, Donald Trump, intenționa să îl înlocuiască pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, fiind nemulțumit că acesta nu a negat clar că l-a numit “imbecil”. Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a vrut să demisioneze și l-a catalogat pe președintele Donald Trump “imbecil”, în iulie 2017, au declarat surse politice de la Washington citate de NBC News și Washington Post, dar șeful diplomației americane susține că nu a vrut niciodată să se retragă din funcție. Trei oficiali politici citați de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfășurată la Pentagon la care au fost prezenți și membri ai echipei prezidențiale pentru Siguranța națională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze și l-a catalogat pe Donald Trump drept “imbecil”, pe fondul unei serii de disensiuni privind chestiuni de politică externă. Imediat după dezvăluirea informațiilor, Rex Tillerson a transmis, în octombrie 2017, că nu a intenționat deloc să demisioneze.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/rex-tillerson-l-a-avertizat-frecvent-pe-donald-trump-asupra-unor-actiuni-ilegale-52331.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/rex-tillerson-l-a-avertizat-frecvent-pe-donald-trump-asupra-unor-actiuni-ilegale-52331-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv